Säkrare hemsidor (med SSL) för våra webbhotellkunder

Säkerhet och integritet är hjärtefrågor för oss på FS Data. Det är därför vi bland annat erbjuder virusskydd för hemsidor och WordPress med automatiska uppdateringar samt bloggar om hur man till exempel surfar anonymt med Tor och skickar säker e-post. Våra kunders information tillhör enbart våra kunder.

– Kostnadsfria SSL-certifikat för webbhotellkunder på linuxplattform.

SSL-certifikat hos FS DataNu lanserar vi ännu säkrare hemsidor, med ett kostnadsfritt SSL-stöd, för våra webbhotellkunder på linuxplattform! Som första webbhotell i Sverige har vi aktiverat unika SSL-certifikat för över 30 000 domännamn.

En stor del av Internet-Sverige blev plötsligt väldigt mycket säkrare!

Det kostnadsfria SSL-certifikatet ingår för alla våra webbhotellkunder på linuxplattform. SSL-certifikatet aktiveras automatiskt och det enda som krävs för att man ska börja använda det är att styra om trafiken till sin hemsida från http till https.

Här är några enkla guider för detta:

Styr om trafik från http till https med Linux/Apache (gäller nästan alla våra kunder)

– Varför är det så viktigt med ett SSL-certifikat?

Med vanliga hemsidor kan trafiken mellan besökare och hemsidan avlyssnas av utomstående. Men med ett SSL-certifikat krypteras trafiken mellan besökare och hemsidan, vilket omöjliggör insyn från tredje part.

Det är en garanti och en säkerhet för både innehavare av hemsidor samt dess besökare och kunder.

En säker hemsida är även bättre om man ser till Google. Säkra hemsidor premieras i sökresultatet hos Google och i Googles webbläsare Chrome markeras osäkra hemsidor med ett rött kryss i adressfältet. Google värnar verkligen om säkra hemsidor.

– Tekniska detaljer om våra SSL-certifikat

SSL-certifikaten för våra webbhotellskunder erbjuds i samarbete med Symantec, som är ett världsledande säkerhetsföretag med mångårig erfarenhet av SSL-lösningar. Cirka 80 procent av de största e-handelsföretagen i USA använder SSL-certifikat från Symantec.

SSL-certifikatet har 256-bit kryptering och det inkluderas för alla webbhotellkunder. Certifikatet utfärdas automatiskt för alla domäner hos respektive kund. Med våra webbhotellspaket kan man som bekant använda hur många domännamn som helst.

SSL-certifikaten är kopplade till domännamn, dvs. mindomän.se och www.mindomän.se (där mindomän.se ersätts med det domännamn man har hos oss). Certifikaten är inte kopplade med sk. wildcard (*.mindomän.se) eller till subdomäner (subdomän.mindomän.se).

FS Data är det första svenska webbhotellet att erbjuda Symantecs nya SSL-lösning Encryption Everywhere. Detta kan enkelt utökas och uppgraderas med ytterligare säkerhetslösningar från Symantec om man så önskar.

– SSL-stöd för serverkunder

Vårt SSL-stöd är möjligt dels tack vare Symantecs nya certifikathantering och dels tack vare vår unika och egenutvecklade kontrollpanel. Certifikaten hanteras automatiskt i vårt system, för hemsidor som vi kontrollerar därigenom.

Det är därför som vi kan erbjuda dessa SSL-certifikat för våra webbhotellskunder. Virtuella servrar (VPS) och dedikerade servrar kontrolleras inte på samma sätt av oss (kunderna styr själva över dessa) och vi kan därför inte erbjuda det nya SSL-stödet på samma sätt till dessa kunder.

Vi erbjuder oavsett ett väldigt brett och prisvärt sortiment av SSL-certifikat. Kontakta gärna vår kundtjänst om ni vill ha mer information om våra SSL-lösningar.

– Övrigt

Det nya SSL-stödet är aktiverat för merparten av våra befintliga linux webbhotellkunder. Nya webbhotellkunder får SSL-stödet aktiverat automatiskt hos oss. Om man lägger till ytterligare domännamn i sitt webbhotellpaket så aktiveras SSL-stödet för dessa domäner likaså. För de som är linux webbhotellkunder men ändå inte verkar ha fått aktiverat ett certifikat så ber vi att ni kontaktar oss för vidare felsökning där specialregler i bland annat .htaccess är den mest troliga orsaken.

Vi jobbar på en lösning för att kunna säkerhetsställa våra webbhotellkunder som använder windows.

Vi hoppas att så många av våra kunder som möjligt tar del av och utnyttjar detta nya SSL-stöd hos oss fullt ut. Om ni har några frågor eller funderingar kring detta, lämna gärna en kommentar här nedan eller kontakta vår kundtjänst direkt.

You Might Also Like