Nya viktiga åtgärder mot formulärspam

fsdata_hemsideformularVi arbetar fortlöpande för att kunna säkerhetställa och leverera en så hög teknisk kvalitet som möjligt på våra tjänster. I enlighet med detta har vi nyligen genomfört en teknisk förändring för att motverka sk. formulärspam.

Formulärspam innebär att formulär på hemsidor missbrukas för utskick av spam/skräppost, utan att innehavaren av hemsidan är medveten om det. Det sker via formulär som inte är ordentligt uppdaterade/säkra och medför att våra e-postservrar blockeras av spamtjänster runt om i världen.

Mängden formulärspam har ökat dramatiskt den senaste tiden. Vi har under en längre tid kontaktat och försökt hjälpa enskilda kunder med sårbara formulär, men det är inte tillräckligt för att lösa detta.

Därför har vi nu genomfört ytterligare begränsningar av e-postutskick på servernivå.

Den nya begränsningen innebär att e-post som skickas från våra e-postservrar måste ha en legitim avsändare (ett aktivt e-postkonto) hos oss. Merparten av våra kunders formulär hanteras redan på detta sätt, men kunder som inte gör det måste se över sina hemsideformulär.

En alternativ lösning är att använda spamsäkra formulär: Spamsäkert formulär i WordPress

Denna förändring infördes hos oss förra veckan och meddelades på vår driftstatus. Detta eftersom våra e-postservrar inte kunde leverera legitima e-postmeddelanden åt våra kunder pga den stora ökningen av formulärspam. Vi beklagar den korta framförhållningen och hoppas på förståelse.

Om ni har några frågor kring detta, lämna gärna en kommentar nedan eller kontakta vår kundtjänst.

You Might Also Like