Sälj mer med A/B-tester i WordPress

På FS Data arbetar vi väldigt aktivt med försäljning på nätet. Även om vi inte kallar oss för ett e-handelsföretag så är det egentligen vad vi är och vad vi har gjort sedan 1997. Och vi har fått viss erfarenhet under dessa år. 🙂

A/B-test med WordPress hos FS DataEn av de saker som vi arbetar aktivt med och som vi tror att många av våra kunder kan dra mer nytta av är sk. A/B-tester. Det är tester där olika versioner av samma sida eller innehåll jämförs med varandra, för att ta fram den optimala lösningen (t ex den som säljer bäst eller ger besökare rätt information snabbast).

Nu har vi flera olika verktyg för detta, men vi vill tipsa om ett sätt som är extra enkelt och snabbt att komma igång med. Vi är som bekant ett WordPress-vänligt webbhotell så detta är ett tips om WordPress-tillägget Nelio A/B Testing.

Nelio A/B Testing är ett tillägg som lämpar sig såväl för nybörjare som för experter. Det är enkelt att komma igång men erbjuder även avancerade funktioner. Nelio A/B Testing erbjuds både som en kostnadsfri testversion samt med en månadsavgift.

A/B-testa en sida i WordPress

Börja med att installera/aktivera Nelio A/B Testing. I WordPress administrationsgränssnitt går du sedan in under ”Nelio A/B Testing” och ”Add Experiment” i menyn till vänster. Här visas de olika tester man kan skapa, från landningssidor till värmekartor/heatmaps.

Nelio - Testalternativ

Nu ska vi A/B-testa en vanlig sida, så vi klickar på ”New A/B Test for Pages”. Därefter anger vi ett lämpligt namn, en beskrivning och väljer den sida som vi vill skapa flera versioner av för testet. Klicka sedan på ”Next” för att gå vidare.

Nelio - Sidtest

Nu får vi skapa den alternativa versionen av vår sida. Det enklaste är att skapa en kopia av den befintliga sidan, via ”New Alternative (based on an existing)” samt genom att välja sidan ifråga igen. Men man kan även skapa en helt ny sida här. Klicka på ”Next” därefter.

Nelio - Alternativ sida

Till slut väljer man målet för sitt test. Det kan t ex vara om besökare går vidare från en sida till ett orderformulär. Längst ner på denna sida finns bra tips om olika mål. När du är nöjd klickar du bara på ”Create” för att sätta igång med ditt A/B-test.

Nelio - Följ konvertering

Nu visas dessa olika versioner av samma sida för olika besökare på din hemsida. Under testets gång kan du enkelt se aktuellt resultat, även i realtid. När du är nöjd med testet kan du avsluta det så skapar Nelio A/B Testing en specifik resultatsida, med fina grafer som underlättar ditt val av den optimala lösningen.

Nelio - Resultat

Om du vill komma igång snabbt med A/B-tester i WordPress så är Nelio A/B Testing rätt tillägg för dig. Förutom att det är enkelt så finns det bra dokumentation till tillägget, samt att det inte påverkar prestandan för din WordPress-sida märkbart. Vi kan därför rekommendera detta tillägg varmt.

Har du egen erfarenhet av detta tillägg eller tips på andra verktyg för A/B-tester? Lämna gärna en kommentar här nedan!

You Might Also Like