Flytta WordPress till vår one-click

FS Data är som bekant ett WordPress-vänligt webbhotell. Även om vi hanterar många andra lösningar också, så har WordPress en särskild plats i våra hjärtan. Det är inte utan orsak som vi bl a står bakom den svenska översättningen av WooCommerce och sponsrar WordPress Sverige samt flera WordPress-träffar och böcker.

FS Data är ett WordPress-vänligt webbhotellEn av styrkorna med WordPress hos oss, det är vår unika WordPress-installerare. Förutom en enkel installation via vår kontrollpanel så ser vi även till att automatiskt uppdatera WordPress (med teman och tillägg). Dessutom får man en optimerad servermiljö, så att WordPress blir blixtrande snabbt. Detta ger fler (och gladare) hemsidebesökare!

Många av våra kunder använder vår WordPress-installerare, vilket vi tycker är roligt. Vi har även fått flera bra kommentarer och förslag, som gett oss möjlighet att förbättra vår installerare. Flera funktionsmässiga nyheter är på gång där, men vi tänkte först ge svar på en av de vanligaste frågorna här.

– Hur flyttar man en WordPress-sida till vår installerare (one-click)?

Vi har sedan tidigare flera guider om hur man flyttar WordPress, bl a ”Det enklaste sättet att flytta en WordPress-sida”. Dessa guider hänvisar dock till databasuppgifter som man får genom att manuellt installera WordPress. Vår WordPress-installerare är dock så enkel att våra kunder inte behöver hantera några sådana uppgifter.

För att flytta in en WordPress till vår one-click så kan vi istället rekommendera ett tillägg som heter All-in-One WP Migration. Detta installeras både på den gamla och den nya WordPress-sidan. Tillägget hanterar export/import av all data (sidor, inlägg, användare, media osv.) mellan två WordPress-installationer.

Så här flyttar du enklast WordPress till vår installerare:

 1. Exportera från den gamla WordPress-sidan.

  Börja med att installera/aktivera All-in-One WP Migration på den gamla WordPress-sidan. När det är klart så väljer du ”Site Migration” och ”Export” i menyn till vänster. Här kan man anpassa sin export, men om man vill få med allt så är det bara att klicka på knappen ”Exportera”. Nu arbetar tillägget en stund, sedan får man möjlighet att spara sin exporterade sida som en zip-fil på sin dator.

  FS Data flytta WordPress exportera

 2. Importera till den nya WordPress-sidan (one-click).

  Installera/aktivera All-in-One WP Migration på den nya WordPress-sidan (hos oss). Gå sedan in under ”Site Migration” och ”Import” i vänstermenyn. Ladda upp den tidigare exporterade zip-filen och vänta till du får en bekräftelse på att importen är klar.

  FS Data flytta WordPress importera

 3. Logga in på nytt.

  Då allt från den gamla sidan har exporterats till den nya sidan så behöver du logga in igen. Uppgifterna är detsamma som på den gamla sidan, om du saknar dessa så kan du återfå dem via WordPress funktion ”glömt lösenordet?” (lägg till: /wp-login.php?action=lostpassword efter adressen till din sida).

 4. Uppdatera permalänkarna.

  Till sist behöver du uppdatera permalänkarna på din nya sida. Det finns en länk på den tidigare importsidan eller så kan du hitta alternativen för detta i vänstermenyn under ”Inställningar” och ”Permalänkar”. Välj den länkstruktur du vill ha på din sida och klicka på länken ”Spara ändringar” längst ner.

Ja, så här enkelt är det faktiskt. Nu är det bara att köra vidare med din WordPress-sida i vår snabba och säkra servermiljö. Har du några frågor om detta? Lämna gärna en kommentar här nedan eller kontakta vår kundtjänst.

You Might Also Like
8 Comments
 • Johan Linder
  says:

  Tillägget All-in-One WP Migration är inte uppdaterat sedan 2014-11-17, dvs WP 4.0.1. Vågar jag använda detta tillägg för WP 4.1?

 • Yanislav Iliev
  says:

  Great article. Thank you for writing about All in One WP Migration.
  We will be launching a few extensions over the course of this month.
  1. Cloud export/import from/to Box/Dropbox/Google Drive/Amazon S3
  2. Multisite export/import
  3. Backup scheduler

 • Gunilla
  says:

  För två veckor sedan gjorde jag en Quick installation av WordPress och byggde en butik i WooCommerce. Efter flytt till en annan mapp gick det inte att få den att funka fullt ut. Någon hjälp gick inte att få via FS datas support så jag gjorde en ny traditionell installation av WordPress och byggde upp butiken på nytt och inför flytten följde jag er tidigare blogg där tillägget Duplicator rekommenderades. Det fungerade inte heller. Filen installer.php fungerade inte. Efter mycket möda lyckades jag i stället peka om adressen med en snutt php-kod. Först när jag var klar med detta och allt fungerade fick jag hjälp att flytta installationen. Hur det gjordes fick jag aldrig svar på. Vid de flesta kontakterna fick jag veta att FS data inte har support på WordPress, vilket inte tyder på att det skulle vara ett speciellt WordPressvänligt webbhotell.
  Du/ni skriver att Quickinstallationen sker i optimal servermiljö och därför är blixtsnabb. Skiljer detta sig från en traditionell WordPressinstallation? Sker den i en mindre optimal servermiljö? Skulle hemsidesbesökarna till en traditionell WordPressinstallation vara mindre glada? Eftersom det är så svårt att få hjälp med en Quickinstallation som inte funkar som den ska är det faktiskt bättre med en traditionell installation där man har betydligt bättre insyn och därmed lättare att lokalisera vad som gått snett.

  • sulo
   says:

   Jag känner inte till detta ärende, men jag får beklaga att vår kundtjänst inte var mer behjälplig här tidigare. Vi brukar kunna ge snabb och bra support i ärenden som berör WordPress (och även andra ärenden). Sedan har vi givetvis inte möjlighet att ge support och svar på t ex alla olika tillägg som finns till WordPress. Men vi brukar verkligen försöka hjälpa våra kunder här.

   Det är fullt möjligt att få en snabbare servermiljö med en traditionell WordPress-installation hos oss också. Vi har skrivit ett flertal guider till hur man kan ordna det, t ex https://blogg.fsdata.se/guide-till-en-snabbare-wordpress-sida/. Med vår installerare så ”vet” vårt system vad det är för applikation som körs och kan anpassa servermiljön därefter. Vi har inte samma möjlighet om man själv installerar WordPress.

Lämna ett svar