Är din e-handel redo för julruschen?

Tips för e-handel från FS DataDet är den tiden på året nu. Den tid då man som e-handlare förbereder sig som bäst för den stundande julruschen. Lagret fylls på med förväntade storsäljare, det annonseras efter extraarbetare och man stålsätter sig inför några riktigt intensiva veckor.

Men vänta nu. Är det inte något som saknas? Jo, det viktigaste av allt.

Är din e-handelsida redo för julruschen? Är den tillräckligt snabb och är den mobilanpassad? Det är de viktigaste tekniska faktorerna för att lyckas med e-handeln inför julen 2014.

Låt oss ge er några exempel:

  • 85 % av svenskarna på nätet använder e-handel, enligt Svenskarna och Internet 2014. Ett stort utbud, bra betalningssystem och snabba leveranser gör att Sverige ligger i topp vad gäller e-handel i Europa.
  • E-handelssidorna har blivit 23 % långsammare på ett år och (de 100 största aktörerna) snittar nu på 6,5 sek laddningstid, enligt State of the Union: Ecommerce Page Speed & Web Performance, Fall 2014.
  • En hemsida bör inte ta mer än 3 sekunder att ladda. Allt utöver det innebär förlorade besökare.
  • Google har börjat lyfta fram mobilvänliga hemsidor i sin sökmotor. Nu står mobilvänliga hemsidor ut i sökresultatet, så att mobilsurfare inte ska behöva zooma och krångla.

Du kan läsa ännu mer om om vikten av en snabb e-handel här: FS Data, Fakta om e-handel.

Hur får man en snabbare och bättre e-handel?

Vad roligt att du frågar det! Vi har nämligen ett stort antal praktiska guider för detta:

Sist men inte minst, välj en snabbare och bättre leverantör av webbhotell och servrar. Välj FS Data!

You Might Also Like