FS Data

Open Street MapFS Data är som bekant starka anhängare och förespråkare av öppen källkod. Vi gillar och stödjer många olika projekt relaterade till öppen källkod såsom Linux, WordPress, Raspberry Pi, Python, Mailpile osv.

Nu kan vi presentera ännu ett öppet projekt hos oss; Open Street Map Sverige!

Open Street Map är ett projekt som startade för snart 10 år sedan och som går ut på att erbjuda en öppen och fritt hanterbar karta över hela världen. Det är starkt inspirerat av Wikipedia och har idag över en miljon användare som bygger kartor över hela världen.

Kartorna från Open Street Maps är fritt tillgängliga, både för privatpersoner och företag.

Flera stora webbtjänster använder dessa kartorna såsom Wikipedia, Flickr, Foursquare och Craigslist. Kartorna har även använts för olika spel, däribland Monopol City Streets (ett Monopolspel där man ska köpa alla gator i hela världen) och World of the Living Dead (ett zombiespel med riktiga kartor/platser).

I Sverige hanteras de officiella kartorna, sedan 1628, av den svenska myndigheten Lantmäteriet. Det går att använda deras kartor utan kostnad för personligt/ideellt bruk, med en massa regleringar, men om man vill använda deras kartor i en kommersiell tjänst så kostar det en bra slant.

Det är här Open Street Map Sverige kommer in.

Målsättningen med Open Street Map Sverige är att utveckla de öppna svenska kartorna i Open Street Map och erbjuda dessa till alla, utan varken kostnader eller begränsningar. Detta i syfte att uppmuntra privatpersoner och företag att använda kartorna på kreativa, produktiva och andra (oväntade) sätt.

Vi tycker att Open Street Map är jättebra och vi är övertygade om att Open Street Map Sverige kommer kunna bidra starkt till dessa öppna kartor i Sverige. Det är därför självklart för oss att sponsra Open Street Map Sverige med server-colocation (plats för server, med säker anslutning/ström) hos oss.

Läs gärna mer om detta spännande kartprojekt hos Open Street Map Sverige.

You Might Also Like