Mailpile – säker e-post, mycket enklare

Som ni nog har märkt vid det här laget så är vi på FS Data starka anhängare och förespråkare av personlig integritet och säkerhet. Våra kunders information tillhör enbart våra kunder. Vi övervakar och avlyssnar inte våra kunder och vi vill inte att någon annan ska göra det heller.

För över ett år sedan lanserade vi e-posttjänsterna E-post Bas (gratistjänst) och E-post Premium (premiumtjänst), som ett svenskt alternativ till Gmail, Hotmail mfl. stora e-posttjänster. Till skillnad från de stora e-posttjänsterna så omfattas våra tjänster inte av utländsk övervakning. Dessutom har vi svensk support med snabba, stabila och säkra servrar.

MailpileVi vill dock göra ännu mer för våra kunders integritet och säkerhet.

Det var därför självklart för oss att tidigt stödja Mailpile via gräsrotsfinansiering (crowd funding). Mailpile är en e-postklient, baserad på öppen källkod, med fokus på säkerhet, snabbhet, enkelhet och hög funktionalitet.

Detta är vad den första versionen av Mailpile kommer att erbjuda:

  • En modern e-postklient, med öppen källkod, som man kör på sin dator eller hos sin leverantör (t ex FS Data).
  • Ett intuitivt och vackert gränssnitt, som är en fröjd att använda.
  • Användarvänlig e-postkryptering och signaturer med OpenPGP och S/MIME.
  • En väldigt snabb och skalbar sökfunktion (enkelt att hitta e-post).
  • Stöd för många olika språk.
  • Ett smidigt arbetsflöde, med funktioner som förenklar e-posthanteringen.
  • En plattform som möjliggör vidareutveckling med tillägg, teman osv.

För mer information om Mailpile, se gärna denna video:

Mailpile: IndieGoGo Campaign from Brennan Novak on Vimeo.

Det är vår avsikt att inkludera och erbjuda Mailpile som ett alternativt gränssnitt till vår nuvarande webbmail. FS Data är en stor bidragsvidare till Mailpile, vilket bl a innebär att vi kommer att få ett FS Data-anpassat tema. I samråd med utvecklarna av Mailpile kommer vi ordna ett så säkert, snabbt och enkelt gränssnitt som möjligt för våra kunder.

Mailpile är ett projekt som har varit under utveckling en tid och som kan laddas ned via Github. Det är dock ännu inte redo för en skarp produktionsmiljö. Den första alpha-versionen är beräknad till början av 2014. Men precis som vi brukar vara tidigt ute med t ex stöd för nya programversioner så kommer vi ligga i framkant även med Mailpile.

Det är troligt att vi först inför stöd för Mailpile via ett betaprogram för våra kunder. Om du inte är kund till oss än, se då till att bli det snarast möjligt för så tidig åtkomst som möjligt till Mailpile. Läs gärna mer om våra e-posttjänster.

FS Datas e-posttjänster är sedan tidigare väldigt bra, sett till snabbhet, integritet och funktionalitet. Med Mailpile får vi ytterligare fördelar mot de stora internationella e-posttjänsterna. Vi hoppas att detta uppskattas av våra kunder och vi kommer givetvis att hålla er fortsatt uppdaterade om Mailpile här framöver.

Om ni har några frågor om detta, lämna då gärna en kommentar här nedan.

You Might Also Like