Testa PHP 5.5 hos oss, redan idag

FS Data har en lång tradition av att ligga i framkant av den tekniska utvecklingen. Vi är glada nördar som själva gärna testar nya lösningar och tjänster. Vi brinner för detta och vi vill givetvis även att våra kunder ska kunna ligga i framkant, om de så vill göra det.

För lite mer än ett år sedan så var vi först i Sverige med att introducera stöd för PHP 5.4. Nu följer vi upp detta genom att som första webbhotell (i världen) lansera stöd för PHP 5.5 (beta).

PHP 5.5 hos FS Data

Som webbhotellskund hos oss så kan man själv välja PHP-version i vår kontrollpanel, under “Hemsida” > “PHP”. PHP-versionen kan anges antingen för ett helt konto eller för enskilda mappar. Vi har sedan tidigare stöd för PHP 5.2, 5.3 och 5.4. Nu kan man då även välja att använda PHP 5.5.0 (Release Candidate 1).

Precis som PHP 5.4 så är PHP 5.5 snabbt och resurssnålt, vilket ger snabbare och mer effektiva hemsidor. PHP 5.5 introducerar även nya funktioner, såsom möjligheten att skapa “generators” (egna funktioner som sparar sitt läge mellan olika körningar), förbättrad lösenordshantering samt nya tillägg för cURL (bl a förenklad e-posthantering).

Om du vill testa framtidens PHP, då kan du som webbhotellskund göra det hos oss redan idag. Vi har, precis som med övriga PHP-versioner, ett stort antal extra tillägg aktiverade i PHP 5.5. Notera givetvis att detta är en beta och att användning av PHP 5.5 sker på egen risk. Vi kommer att fortsätta uppdatera PHP 5.5 under dess beta.

Här är några länktips för de som vill läsa mer om PHP 5.5:

What has changed in PHP 5.5.x
What to expect from PHP 5.5
Benchmarking the performance of PHP 5.5

Vi vill gärna höra vad ni, våra kunder, tycker om detta. Om ni har några frågor eller funderingar, lämna då gärna en kommentar här nedan.

You Might Also Like
5 Comments
 • Johannes
  says:

  Hej

  Kul att ni gör det möjligt att köra 5.5. Jag har en fråga: Kommer ni aktivera opcache för php 5.5? Hade varit supertrevligt att kunna få ut ytterligare lite mer performance.

  • sulo
   says:

   Vi håller just nu på att utvärdera opcache i PHP 5.5, för att se hur det fungerar i vår delade miljö. Om/när vi introducerar detta så får ni givetvis höra om det.

  • sulo
   says:

   En uppdatering här: vi har nu aktiverat opcache i PHP 5.5. För att maximera vinsten med denna cache så kommer våra tekniker att trimma in alla värden (minnestilldelning osv) fortlöpande.

   • Johannes
    says:

    Yes! jag har aktivera på på test på http://www.fosseus.se/ och det verkar fungera. Jag skulle verkligen uppskatta om ni kunde köra opcache som standard eftersom det ger så bra effekt.

    En annan sak, det skulle vara riktigt riktigt bra om ni kunde erbjuda memcache, kanske som en tilläggstjänst där man kan köpa en given volym.

    Men som sagt, 5.5 fungerar fint för mig!

    • sulo
     says:

     Härligt att höra det! Vår delade miljö skiljer sig rätt markant från en traditionell LAMP-miljö, vilket bl a innebär att opcache inte ger fullt samma effekt (vi har andra optimeringsmetoder istället). Men som sagt, vi testar och utvärderar detta för att se om/hur vi kan implementera det på bästa sätt.

     Memcache som extratjänst är en intressant fråga som vi har diskuterat internt tidigare. Dessvärre så är efterfrågan på en sådan tjänst rätt låg. Men om det blir aktuellt här framöver, då ser vi givetvis till att informera våra kunder tydligt om detta.

Lämna ett svar