Testa PHP 5.5 hos oss, redan idag

FS Data har en lång tradition av att ligga i framkant av den tekniska utvecklingen. Vi är glada nördar som själva gärna testar nya lösningar och tjänster. Vi brinner för detta och vi vill givetvis även att våra kunder ska kunna ligga i framkant, om de så vill göra det.

För lite mer än ett år sedan så var vi först i Sverige med att introducera stöd för PHP 5.4. Nu följer vi upp detta genom att som första webbhotell (i världen) lansera stöd för PHP 5.5 (beta).

PHP 5.5 hos FS Data

Som webbhotellskund hos oss så kan man själv välja PHP-version i vår kontrollpanel, under ”Hemsida” > ”PHP”. PHP-versionen kan anges antingen för ett helt konto eller för enskilda mappar. Vi har sedan tidigare stöd för PHP 5.2, 5.3 och 5.4. Nu kan man då även välja att använda PHP 5.5.0 (Release Candidate 1).

Precis som PHP 5.4 så är PHP 5.5 snabbt och resurssnålt, vilket ger snabbare och mer effektiva hemsidor. PHP 5.5 introducerar även nya funktioner, såsom möjligheten att skapa ”generators” (egna funktioner som sparar sitt läge mellan olika körningar), förbättrad lösenordshantering samt nya tillägg för cURL (bl a förenklad e-posthantering).

Om du vill testa framtidens PHP, då kan du som webbhotellskund göra det hos oss redan idag. Vi har, precis som med övriga PHP-versioner, ett stort antal extra tillägg aktiverade i PHP 5.5. Notera givetvis att detta är en beta och att användning av PHP 5.5 sker på egen risk. Vi kommer att fortsätta uppdatera PHP 5.5 under dess beta.

Här är några länktips för de som vill läsa mer om PHP 5.5:

What has changed in PHP 5.5.x
What to expect from PHP 5.5
Benchmarking the performance of PHP 5.5

Vi vill gärna höra vad ni, våra kunder, tycker om detta. Om ni har några frågor eller funderingar, lämna då gärna en kommentar här nedan.

You Might Also Like