Raspberry Pi-träff i Helsingborg

Raspberry Pi är den kreditkortstora datorn som har tagit hela FS Data (eller åtminstone alla våra tekniker) med storm det senaste året. Runt om på företaget trixas och fixas det med olika Raspberry Pi-projekt. Entusiasmen kring denna lilla dator är väldigt stor hos oss.

Härom veckan fick vi en rolig överraskning i form av en inbjudan till Sveriges första Raspberry Pi-träff – Raspberry Jam. Att träffen hålls här hemma i Helsingborg samt att det är vår kund r-pi.se som står bakom det hela gjorde oss ännu gladare. Klart att vi ska vara med på Raspberry Jam!

Raspberry JamRaspberry Jam går av stapeln lördag 13:e april kl. 12:00 – 16:00 på Bergavägen 1, vid Berga industriområde i Helsingborg.

Det är en träff för såväl befintliga användare av Raspberry Jam som nybörjare och de är nyfikna på denna lilla dator. Ett flertal olika intressanta Raspberry Pi-projekt kommer visas upp och man kommer även att kunna vinna en egen Raspberry Pi.

Så här säger Karin Andersson, som är en av initativtagarna till Raspberry Jam:

– Jag har varit på studiebesök på den stora mässan Raspberry Jamboree i Manchester, England. I Sverige tänker vi rätt smalt när det gäller denna dator, medan det finns otroligt många olika Raspberry Pi-projekt i England. Vi hoppas kunna så ett frö i Helsingborg, till nytta för både unga och gamla. Raspberry Pi kan mycket väl bli den lilla billiga folkdatorn.

FS Data är med som sponsor till Raspberry Jam. Vi kommer dessutom att lanseras en helt ny och unik tjänst under denna träff. Den bästa utställaren på Raspberry Jam kommer likaså att få vår nya tjänst. Flera av våra tekniker är på plats under Raspberry Jam, så kom förbi och säg hej till oss där!

Träffen är helt kostnadsfri. Det enda som krävs, det är att man föranmäler sig. Det ska ordnas fika och tilltugg, så vi behöver veta hur många som kommer.

Läs gärna mer om denna träff och anmäl dig hos Raspberry Jam.

You Might Also Like