FS Data förvärvar Skandiaweb

FS Data är en helhetsleverantör av webbtjänster med allt från domäner, e-post och webbhotell till avancerade server– och terminaltjänster. I takt med att antalet webbtjänster ökar så behöver vi likaså komplettera vårt utbud och omfång. Det är därför med stolthet som vi idag annonserar att vi har förvärvat den svenska delen av webbyrån Skandiaweb.

Skandiaweb webbyårSkandiaweb har ett par tusen kunder samt ett 20-tal medarbetare med kontor i Malmö. Företaget erbjuder både traditionell utveckling och design av hemsidor (och mobilanpassade hemsidor) samt tjänster relaterade till SEO, Facebook och olika Googleprodukter.

Avsikten är att fortsätta utveckla båda dessa verksamheter under separata varumärken. Även om Skandiaweb kommer att ta del av FS Datas tekniska infrastruktur för hanteringen av sina kunder och FS Data även kommer kunna bredda sitt tjänsteutbud så kommer verksamheterna att fortsatt agera oberoende av varandra.

Detta är exakt vad vi har gjort vid tidigare förvärv av andra verksamheter, såsom med ISPHuset i Norge. Med Skandiaweb får FS Data även möjlighet att ytterligare förbättra sina tjänster mot olika webbyråer, med större insyn och förståelse för deras verksamhet. I slutändan gynnar detta samtliga återförsäljare till FS Data.

FS Data har idag många svenska webbyråer som återförsäljare och partners. Dessa relationer kommer att kvarstå och utvecklas positivt. Det senaste året har vi lanserat marknadens mest förmånliga återförsäljarprogram, med 20 % fortlöpande provision, samt infört flera nya funktioner och förbättringar för våra återförsäljare.

Även om FS Data är en helhetsleverantör av webbtjänster så ligger vårt fokus främst på att leverera den plattform som ger andra (företag) möjlighet att lyckas på nätet. Det är vad vi har gjort de senaste 15 åren, det är vad vi brinner för och det är vad vi gör bäst.

Med det sagt så vill vi varmt välkomna våra nya vänner och kollegor på Skandiaweb!

Vi har även publicerat en pressrelease om detta: FS Data förvärvar Skandiaweb (PDF). Om ni har några frågor kring detta, lämna då gärna en kommentar här nedan eller kontakta oss.

You Might Also Like