Helsingborg i vårt hjärta

Helsingborg är, som bekant, FS Datas hemstad. Det var i Helsingborg som FS Data föddes, växte upp och utvecklades till en av Sveriges bästa leverantörer av domännamn, webbhotell och servertjänster. Även om vi älskar alla våra kunder, oavsett var de må befinna sig, så slår våra hjärtan ett extra slag för varje kund i Helsingborg.

Idag är FS Data en av de största arbetsgivarna inom IT-sektorn i Helsingborg. Även om vi inte gör så mycket väsen av oss här i stan (än så länge) så försöker vi ändå alltid att hjälpa till på hemmaplan om vi kan.

När det lokala IT-företaget PC-Doctorn gick i konkurs här nyligen så tog vi exempelvis över deras kunder och anställde flera av deras medarbetare.

Vår tekniska infrastruktur är likaså tätt kopplad till Helsingborg. För att kyla ner våra serverhallar så tar vi in kallt vatten från Öresund som, när det har cirkulerat i vårt kylsystem och blivit varmt, återanvänds för fjärrvärme i Helsingborg.

En viktig förutsättning för att man som egen företagare och entreprenör ska lyckas med sin verksamhet, det är ett bra stöd från lokala politiker. Som företag strävar vi alltid efter att bli ännu bättre och erbjuda ännu enklare tjänster åt våra kunder. På samma sätt behöver våra politiker även förenkla och förbättra villkoren för oss företagare.

Lyckligtvis så har vi sådana politiker här i Helsingborg.

I måndags fick vi besök av kommunstyrelseordföranden i Helsingborg, Peter Danielsson, samt styrelseledamoten och ordföranden i miljönämnden i Ängelholm, Robin Holmberg. De fick en rundtur på vårt kontor, med stopp vid serverhallarna (och kaffemaskinerna), där vi berättade om vår verksamhet och våra behov.

Sedan berättade de hur de arbetar inom Helsingborgs kommun.

Vet ni t ex att Helsingborg har Sveriges första solcellsdrivna elbilspool? Vem som helst kan hyra en elbil här och köra den på solkraft från Öresundskraft (FS Data använder likaså enbart miljövänlig el från Öresundskraft). Faktum är att den ena elbilsparkeringen ligger alldeles i närheten av vårt kontor, så vi ska se till att nyttja dessa bilar här framöver.

En annan viktig fråga för våra politiker är kommunikationerna. Många som arbetar i Helsingborg bor en bit utanför stan, eller i närliggande städer såsom Malmö och Helsingör. Några av de specifika frågor som hanteras just nu är bl a en förbindelse mellan Helsingborg och Helsingör samt en X2000-förbindelse med Stockholm.

Kommunens goda insatser med Campus Helsingborg är likaså något som vi uppskattar. Vi har under flera års tid tagit emot praktikanter därifrån och även anställt ett antal riktigt smarta studenter. Målsättningen för 2013 är att vi ska få in 4 000 studenter i Helsingborg.

FS Data är politiskt oberoende, men oavsett om man lutar åt höger eller vänster så är det roligt att få träffa politiker som brinner för det de gör och verkligen gör en skillnad. Precis så som vi själva gör här på FS Data, med våra kunder och tjänster.

Så vi får tacka Peter och Robin för besöket och önska dem lycka till med sina insatser för vår kära hemstad!

You Might Also Like