FS Data, en svensk e-postleverantör

Hipp hurra, idag är det Sveriges nationaldag! Vad passar då bättre än att välja en svensk e-postleverantör idag?

Nu kanske ni tänker ”e-postleverantör som e-postleverantör, vad spelar det för roll?”. Det kan så verka, men faktum är att det är stor skillnad på svenska och utländska e-postleverantörer.

Här är några argument för att välja en svensk e-postleverantör:

– Sekretess och integritet

De främsta orsakerna till att välja en svensk e-postleverantör är sekretess och integritet. En svensk leverantör följer svensk lagstiftning och omfattas inte av utländska övervakningslagar såsom SOPA, PIPA och CISPA.

Utifrån dessa (och andra) övervakningslagar har utländska e-postleverantörer, vid flera tillfällen, lämnat ut uppgifter om sina kunder till olika myndigheter. Det sker dessutom på väldigt lösa grunder, utan kundernas kännedom.

En av de som rekommenderar svenska företag och myndigheter att använda svenska e-postservrar är .SE:s säkerhetschef, Anne-Marie Eklund Löwinder. ”Kräv svenska servrar och analysera vem som kommer åt breven” är hennes råd, som en av Sveriges främsta säkerhetsexperter.

Det finns även övervakningslagar i Sverige. Den mest kända av dem alla, FRA-lagen, omfattar dock inte e-post som hanteras inom Sveriges gränser. Om man t ex har ett svenskt företag och skickar intern företagsinformation, genom en svensk e-postleverantör, så övervakas inte denna information.

– Snabbhet och svarstider

Svenska servrar, hos en svensk leverantör, innebär oftast en snabbare tjänst. Ju närmare man är en server, rent fysiskt sett, desto kortare sträcka behöver data, såsom e-postmeddelanden, transporteras. Kortare svarstider innebär mindre väntetid i e-postprogram, webbmail och mobila e-postgränssnitt.

Även om det bara kan tyckas handla om några sekunder i extra svarstider, hos utländska e-postleverantörer, så blir dessa sekunder till minuter och timmar under ett år för många e-postanvändare. Det är tid man kan lägga på bättre saker, med en snabb svensk e-postleverantör.

– Svensk support

E-post är en kritisk tjänst. Om den inte fungerar så är det extremt viktigt att få snabb och bra hjälp. Många utländska e-postleverantörer erbjuder varken telefon- eller e-postsupport. En svensk e-postleverantör, såsom FS Data, erbjuder däremot detta.

Många termer och begrepp, som hanteras av e-postleverantörer, kan dessutom vara svåra att förstå på engelska. En svensk e-postleverantör kan hjälpa till med dessa begrepp och förklara det hela på ett begripligt sätt.

Att dessutom kunna ringa sin e-postleverantör och bli guidad genom hela installationen av ett e-postkonto, det är något som svenska e-postleverantörer är synnerligen skickliga på.

– FS Datas e-posttjänster

Det är till stor del utifrån ovanstående punkter som vi har lanserat våra nya e-posttjänster.

Vår kostnadsfria e-posttjänst E-post Bas är ett utmärkt alternativ för de som vill komma igång med e-post till ett domännamn, medan vår premiumtjänst E-post Premium är alternativet för de som vill ha mer än bara e-post, med delade kalendrar, kontakter, uppgifter m.m.

Om ni värnar om er integritet och säkerhet, om ni vill ha en snabb e-posttjänst och om ni vill kunna få riktigt bra support, på svenska, välj då en svensk e-postleverantör, såsom FS Data.

You Might Also Like