Ett litet tips för säkrare e-post

Vad skulle ni säga om era vanliga brev skickades i genomskinliga kuvert? Visst vore det rätt så dumt? Ändå är det inte många som tänker på att vanlig e-post skickas i klartext mellan servrar och klienter.

Vill ni skicka e-post inom ert företag eller organisation, utan att utomstående ska kunna läsa detta? Då behöver ni använda TLS (Transport Layer Security, eller transportlagersäkerhet). Med TLS så krypteras och skyddas e-posten.

Det är i princip som när man surfar på en SSL-säkrad hemsida (t ex loggar in i sin Internetbank).

Aktivera säker e-postöverföring

Att aktivera TLS är enkelt. Det enda som behövs är att man bockar i alternativet ”TLS” eller ”SSL” i sitt e-postprogram. Detta brukar man kunna hantera under ”Avancerade inställningar” för e-postkonton i sitt e-postprogram.

Här är övriga uppgifter som behövs för att använda TLS hos oss:

Användarnamn: detta framgår i vår kontrollpanel, under ”E-post” > ”Konton”
Lösenord: detta väljer man i vår kontrollpanel, under ”E-post” > ”Konton”
Server för inkommande e-post: pop.fsdata.se (port 110) eller imap.fsdata.se (port 993)
Server för utgående e-post: smtp.fsdata.se (port 587)

Om ni vill ha ytterligare hjälp med detta, kontakta då gärna vår kundtjänst.

Ett annat bra sätt att skydda sin e-post från oönskad avlyssning, det är att välja en svensk e-postleverantör. E-post som hanteras inom Sverige berörs nämligen inte av utländska övervakningslagar (såsom SOPA, PIPA, Patriot Act osv) eller FRA-lagen. Faktum är att svenska säkerhetsexperter även rekommenderar detta.

FS Data har en av världens största och mest säkra och stabila e-postlösningar, som baseras på Microsoft Exchange Server. Våra e-posttjänster är väl tilltagna vad det gäller utrymme och fulla av funktionalitet såsom delade kalendrar, mobil e-post, webbmail osv. Läs gärna mer om våra e-posttjänster här.

You Might Also Like