Utfasning av PHP 4 genomförd

Som vi berättade lite tidigare i år så har vi arbetat med att fasa ut PHP 4 då det är ett gammalt, osäkert och inte längre uppdaterat programmeringsspråk. Vi kan nu meddela att denna utfasning är fullt genomförd och att vi nu erbjuder stöd för PHP 5.2, PHP 5.3 och PHP 5.4 i våra webbhotellspaket.

Det här arbetet tog lite längre tid än planerat, då vi stötte på ett antal kunder som behövde fortsatt stöd för PHP 4. Våra tekniker assisterade och hjälpte ett flertal av dessa kunder att migrera till PHP 5. Överlag utfördes utfasningen av PHP 4 utan några problem.

Precis som tidigare så väljer man, som kund hos oss, själv vilken PHP-version man vill använda via vår kontrollpanel Waff, under ”Hemsida” > ”PHP”. Det går att aktivera olika PHP-versioner hos oss på katalognivå (så att man t ex kan testa att en hemsida fungerar med en nyare PHP-version).

Om man vill köra PHP från kommandolinjen (t ex via script eller SSH) så är nu PHP 5.2 angivet som standard.

You Might Also Like