Kom igång med ditt webbhotellspaket hos oss

Idag är första dagen av 15 år med webbhotell hos oss på FS Data för ett stort antal nya kunder. Vi vill passa på och önska er alla varmt välkomna, ni kommer givetvis att få den goda service och support som har utmärkt FS Data de senaste 15 åren!

För att hjälpa er att snabbt och enkelt komma igång med era webbhotellspaket så vill vi presentera följande guide. Om ni har några frågor till detta, lämna då gärna en kommentar eller kontakta vår kundtjänst.

Är ni redo? Då kör vi!

 1. Användaruppgifter

  När ni blev kund hos oss så fick ni ett e-postmeddelande med era användaruppgifter hos oss. Med dessa uppgifter kan ni logga in i vår kontrollpanel Waff samt till er webbserver via FTP (SFTP) eller SSH. Notera dock att SSH först måste aktiveras i Waff, under ”Avancerat” > ”Login-skal”.

  En viktig uppgift i välkomstmeddelandet, det är ert kontonamn (login) som heter något i stil med ”u1234567”. Kom ihåg detta, då det kommer att användas i ett flertal sammanhang här framöver.

 2. Domännamn

  Om ni valde att beställa ett helt nytt domännamn så kommer detta domännamn att registreras så snart vi emottagit betalningen på er faktura. Det tar vanligtvis några dagar för betalningen att nå oss, från det att man utför den. När registreringen av domänen är utförd så får ni en bekräftelse på detta via e-post.

  Om ni redan har ett domännamn som ni vill flytta till oss så kan ni antingen peka om den själva, via er nuvarande domänleverantör, till våra namnservrar:

  ns.aname.net
  ns2.aname.net
  ns3.aname.se

  Eller så kan ni överföra domännamnet till oss, så att vi hanterar framtida förnyelser av domänen. Kontakta då bara vårt domänföretag Nordreg på support@nordreg.se för ytterligare instruktioner (tillvägagångssättet varierar beroende på typ av domän, nuvarande leverantör osv).

  Oavsett om ni beställde en ny domän eller redan har en domän så har ni fått en alternativ adress som ni kan använda för att komma åt er hemsida hos oss, innan er domän fungerar ordentligt. Denna adress heter något i stil med ”http://u1234567.fsdata.se”.

 3. Hemsida

  Ni laddar upp er hemsida via FTP eller SFTP (vilket vi rekommenderar, men då måste ni först aktivera SSH enligt instruktionerna ovan). Användaruppgifterna (FTP-server, användarnamn och lösenord) hittar ni i e-postmeddelandet ni fick när ert konto aktiverades.

  Innan er domän fungerar så kan ni använda en alternativ FTP-adress som anges i välkomstmeddelandet. Denna adress heter något i stil med ”u1234567.fsdata.se”.

  Filerna för hemsidan skall placeras i mappen ”www”. Det mesta med hemsidan kan hanteras via vår kontrollpanel Waff, under ”Hemsida”. Om ni behöver databaser för er hemsida så kan dessa hanteras i Waff, under ”Databaser”.

  Vi har även ett antal guider för installation av färdiga lösningar här:

  Installera WordPress hos FS Data
  Installera Joomla! hos FS Data
  Installera Drupal hos FS Data

 4. E-post

  Ni aktiverar e-posten för ert domännamn via Waff, under ”E-post”. Därefter kan ni skapa era e-postkonton under ”E-post” > ”Konton”. Alias används om man vill ha flera e-postadresser till samma konto, t ex ”fornamn.efternamn@foretaget.se” till ”fornamn@foretaget”.

  I ert e-postprogram anger ni sedan ert e-postkonto + kontonamn som användarnamn (t ex ”fornamn@u1234567”), det lösenord som ni själva väljer när ni skapar e-postkontot samt de servrar för inkommande (imap.fsdata.se) och utgående (smtp.fsdata.se) e-post som är angivna i e-postmeddelandet med era användaruppgifter.

Så här enkelt är det att komma igång med ett webbhotellspaket hos oss!

Om ni vill ha hjälp med att flytta in till oss så erbjuder vi alla nya kunder en flytthjälp. Om ni valde denna flytthjälp i samband med er beställning så kommer ni att kontaktas av en tekniker hos oss inom kort. Notera att vi fick in 100-tals nya kunder igår och att flytthjälpen kan ta lite längre tid än vanligt, men att vi givetvis gör vårt yttersta för att hjälpa alla så snabbt och bra som möjligt.

Om ni har några frågor kring ert nya webbhotellspaket hos oss, lämna då gärna en kommentar här i vår blogg eller kontakta vår kundtjänst.

Vi hoppas till sist att ni får mycket nytta och nöje med era webbhotellspaket hos oss. Vi ser fram emot att få ha er som kunder hos oss de närmaste 15 åren! 🙂

You Might Also Like