Varning för Mailbackup.se

Ett större antal kunder till oss, samt flera andra webbhotell, har den senaste tiden fått oönskad e-postreklam/spam från Mailbackup.se. Meddelandena har ämnesraden ”Orolig över att förlora din e-post (…)?” och hänvisar till Loopias tidigare e-postproblem, med reklam för en e-postbackuptjänst från Mailbackup.se.

Det här är ett riktigt dåligt beteende, som vi vill varna våra kunder för. Avsändaren till dessa e-postmeddelanden är dessutom teknisk chef på webbhotellet Crystone. Tidningen Computer Sweden har även skrivit mer om detta.

Varje tekniskt avbrott och störning hos ett webbhotell, oavsett vilket det må vara, är alltid djupt beklagligt. När någon av våra branschkollegor har ett avbrott så lider vi både med dem och deras kunder. Att en aktör försöker misskreditera andra webbhotell på detta sätt är djupt beklagligt och något som skadar hela vår bransch.

FS Data erbjuder en e-posttjänst som baseras på Microsoft Exchange Server. Det är en väldigt säker, snabb och stabil plattform. Vi har fullständig redundans i vår Exchange-tjänst och vi tar regelbundna backuper av alla våra kunders e-postmeddelanden.

Våra kunder har därmed inget behov av en extern backuptjänst, i synnerhet inte från ett företag som marknadsför sig via spam och smutskastning. Om ni har fått ett av dessa meddelanden eller har några frågor om våra e-posttjänster, kontakta då gärna vår kundtjänst.

You Might Also Like