5 anledningar till att INTE välja en VPS

Lite tidigare här i veckan berättade vi om 5 anledningar till att välja en VPS, i samband med vårt sommarerbjudande på VPS:er. Men oavsett hur förtjusta vi är i VPS:er så är de ändå inte något för alla. Här är 5 anledningar till varför man INTE ska välja en VPS.

1. Komplexitet

Det går inte att förneka att en VPS är mer komplex än ett webbhotellspaket. Även man får tillgång till sin VPS hos oss både via en kontrollpanel och fjärranslutning (SSH för Linux, RDP för Windows) så är man själv ytterst ansvarig för att sätta upp sina tjänster. Det finns en hel uppsjö med manualer till det mesta som man kan tänka sig vilja installera ute på nätet (och vår Guld-support kan även hjälpa till viss del), men det är ändå svårare att hantera en VPS än ett webbhotell.

2. Eget ansvar

Med stor makt följer ett stort ansvar och med en VPS måste man själv se till att uppdatera sina programvaror, t ex för att undvika säkerhetshål. Om man har kritiska tjänster på sin VPS så behöver man även själv kontrollera att dessa fungerar ordentligt, samt åtgärda avbrott i tjänsterna när de uppstår. Om man har ett webbhotellspaket så ansvarar våra tekniker för detta.

3. En plattform

En VPS innehåller ett operativsystem, såsom Linux eller Windows. Om man vill använda flera plattformar så behöver man flera VPS:er. Detta till skillnad från ett webbhotellspaket hos oss där man får tillgång till både Linux och Windows på en och samma gång.

4. Fler felfaktorer

När möjligheterna blir oändliga så ökar givetvis även antalet potentiella felfaktorer. En fördel med den standardiserade plattformen för ett webbhotellspaket är att våra tekniker känner till den väldigt väl, så att de snabbt kan åtgärda eventuella fel som uppstår. Om man inte tycker om att felsöka saker emellanåt, då är en VPS inte rätt val.

5. Ingen hårdvara

Tro det eller ej, men det finns många personer (hej driftavdelningen!) som älskar att få klappa om sin egen server. En VPS är en virtuell server, vilket innebär att flera VPS:er delar på en och samma hårdvara. Det går med andra ord inte att vara lika kärleksfull med en VPS som med en riktig server.

Det var våra 5 anledningar till varför man inte ska välja en VPS. Om du nu inte har blivit alltför avskräckt av detta så får du gärna läsa mer om våra VPS-paket och skaffa dig en egen VPS med hela 50 % rabatt. Lämna gärna en kommentar om du undrar över något.

Och du, det är faktiskt inte så läskigt med en VPS som det kan låta. 😉

You Might Also Like