Enkel e-handel med WordPress

Det är ofta de enkla idéerna som är de allra bästa. Men det är inte alltid enkelt att omvandla dessa idéer till verklighet. Ta det här med e-handel till exempel, hur enkelt är det att komma igång med det? Och det måste ju kosta väldigt mycket. Annars kan det knappast vara bra eller säkert. Eller?

Vi har tidigare visat hur man snabbt kommer igång med WordPress hos oss. Nu ska vi visa hur man på liknande sätt kommer igång med en egen e-handel. Från början till slut tar det inte mer än 10-15 minuter.

Så här kommer du igång med en enkel e-handel i WordPress.

 1. Installera WordPress-tillägget MarketPress

  Börja med att hämta och installera WordPress-tillägget MarketPress. Det installeras enklast direkt i WordPress, under ”Tillägg” > ”Lägg till nytt” och en sökning på ”MarketPress”. Aktivera tillägget när installationen är klar.

 2. Konfigurera inställningarna för din e-handel

  Det har nu tillkommit en helt ny sektion i vänstermenyn, som heter ”Products”. Börja med att ställa in rätt land och valuta under ”Products” > ”Store Settings”. Högst upp på denna sida finns det även ett antal flikar. Klicka runt på dessa flikar och ange de inställningar som bäst passar din e-handel.

  Under fliken ”Payments” kan man t ex välja ”Manual Payments” om man vill skicka fakturor. Man kan även välja andra betalningsmetoder om man köper den fullständiga versionen av tillägget MarketPress. På detta sätt kan man t ex hantera kontokortsbetalningar via Paypal.

  Under fliken ”Presentation” behöver du välja en adress till din e-handel, längst ner på sidan. Klicka sedan på spara-knappen, så skapas e-handelssidan i WordPress (så du kan besöka den i en webbläsare).

 3. Skapa dina produkter och sälj!

  Till sist så skapar du dina produkter under ”Products” > ”Create New”. Det är i princip lika enkelt som att skriva ett inlägg i WordPress.

  Sen är det bara att marknadsföra din e-handel och börja sälja. Under ”Products” > ”Manage Orders” hanterar du sedan enkelt alla beställningar.

Svårare än så här är det faktiskt inte att komma igång med en e-handel i WordPress. Om du vill utöka verksamheten så kan vi rekommendera den fullständiga versionen av MarketPress. När affärerna sedan drar igång ordentligt så kan vi givetvis hjälpa till med mer kraftfulla serverlösningar och VPS:er.

Är du ändå inte helt övertygad? Kolla då in denna presentation av MarketPress:

You Might Also Like