Våra medarbetare: Jonathan Borin

– Hej Jonathan, vem är du och vad gör du hos oss?
Jag är en dator- och spelintresserad säljare på 33 år. Här på FS Data arbetar jag mest som expert på kundlösningar, främst gällande servrar och VPS:er. Det är jag som guidar dig rätt i IT-djungeln. När det behövs så kan jag även ge support på de flesta lösningar vi erbjuder, allt från webbhotell till fysiska servrar. Jag är klåfingrig och finns lite överallt!

Jonathan Borin

– Det är till dig man kommer om man behöver hjälp med sin server. Vad är det vanligaste våra kunder vill ha hjälp med?
Det vanligaste är att en av våra kunder, befintlig eller ny, vill ha ett tekniskt ”bollplank” för den lösning som ska sättas upp. Jag kommer oftast in i startskedet när man ska besluta om roliga saker som ”hur mycket RAM behöver jag?” eller ”kan ni hjälpa till med underhåll på min maskin?”.

När väl lösningen är igång, så hjälper jag dem lik väl med inloggningsuppgifter och kontroller så att uppsättningen blir som den ska.  

– Hur tror du framtiden ser ut för servertjänster?
Vi går mot speciallösningar där man använder applikations-baserade tjänster snarare än att man hyr in sig på en fullständig server. Kubernets och ”containers” är något som ser ut att vara den nya flexibla lösningen som utvecklingen går mot.

– Vi har hört att du gillar spel och att du gärna reser till olika spelmässor. Vad är de som är så fascinerande med just spel?
Jag har alltid varit förtjust i att försjunka mig själv i en annan värld. Böcker och spel har varit de bästa på denna biten, för vad kan vara bättre än att faktiskt ha kontroll över hjälten?

I annat fall kan det vara utmaningen i att hålla en koloni levande i Rimworld trots att oddsen är emot dig. Som den nörd jag är hade jag kunnat gå in på alla möjliga spel, från Undertale, Final Fantasy till The Last of Us, men då hade vi behövt en större blogg.

Fem snabba:
Kebab eller pizza?  Pizza
Morgontupp eller nattuggla?  Nattuggla
Bok eller film?  Boken alla gånger
Jim Raynor eller Sarah Kerrigan i Starcraft 2?  Får nog välja Sarah Kerrigan (The Queen of Blades).
Coca-Cola Zero eller Pepsi Max?  Pepsi Max

– Det var trevligt att få prata med dig och vi ber dig kalla näste man till rakning. Vem förslår du?
Varför inte sätta nyanställde Javier Poremski i spotlighten? Som helt ny i gänget och inkommande från ett stort bolag kan det vara spännande att höra vad han har att säga.

You Might Also Like