Våra medarbetare: Hassan Elachkar

Om du någon gång passar förbi vårt kontor är det möjligt att du sett vår medarbetare Hassan sitta och jobba framför en datorskärm. Därför har det nu blivit dags att känna Hassan på pulsen.

– Hej Hassan, vem är du och vad gör du hos oss?
Tjena, jag och mina kollegor här på CORE har främst hand om vår infrastruktur. Min inriktning är Linux och 70% av vår infrastruktur är Linux, så jag har fullt upp, haha. Utöver det har jag hand om betal SSL. Att dessa installeras i tid för kunderna och så har jag hand om vår backup-miljö. Jag är 26 år och har bott i Helsingborg sedan 1995 och har alltid vetat sedan tidig ålder vad jag ska bli.

– Vad gör du annars när du inte är här hos oss?
Jag är en väldigt teknikintresserad och nyfiken person av mig. Det är till mig nära och kära vänder sig när de har kris och strul med sin teknik. Utöver det gillar jag att umgås med familjen och vänner. Jag gillar också filmer och serier.

– Hur ser en arbetsdag ut för dig?
En arbetsdag kan vara lite varierande. Här på avdelningen sitter vi mest med projekt, så ena veckan kan det vara att sätta upp en tjänst för att förbättra miljön eller underhåll av vår befintliga miljö, (som våra WWW-maskiner samt backup-noder). Sist men inte minst, lösa ärenden som har eskalerat, så jag försöker att balansera allt detta så gott jag kan.

– Vad händer med teknikutvecklingen. Kan du berätta lite mer om detta?
Det är en fråga som jag kan snacka i timmar om. Jag ska försöka hålla det kortfattat och inte ge alltför nördiga svar, hahaha. Teknikutvecklingen går i rasande fart. Min personliga åsikt är att inte ligga i framkant heltiden, då allt är nytt och man är osäker på vilka buggar och liknande som kan dyka upp. Det gäller speciellt saker man har igång i skarpt läge för kunder. Det brukar räcka att vänta cirka 6 månader för att dessa ska rätas ut, alternativt kolla på nätet om någon har drabbats av samma specifika fel samt se om och hur personen har löst det. Det brukar stå att läsa på olika forum och hemsidor. Detta gäller givetvis bara operativsystem på servern och inte exempelvis säkerhetshål i t.ex. i WordPress eller i operativsystem.

– Till sist då, vem ska vi intervjua härnäst och vad ska vi fråga denna person?
Jag väljer Matthias Johansson, en av våra tekniker som kan programmering. Han kan berätta hur det går till med programmering av t.ex. en hemsida och systemutveckling.

You Might Also Like