Våra medarbetare: Rickard Birelius

Nu tar turen kommit till Rickard Birelius som till vardags ser till att våra servrar mår bra och har det bekvämt.

Rickard Birelius

– Hej Rickard, vem är du och vad gör du hos oss?
Jag är en 44 år ung teknikintresserad kille och jobbar som affärsområdes chef för verksamheten server. Det betyder att jag  leder avdelningen, prioriterar vårt arbete, utvecklar produktportföljen och våra arbetssätt. Mycket tid går åt till att underhålla, uppdatera och implementera rutiner och processer. En annan viktig uppgift är också att engagera, motivera och entusiasmera mina medarbetare.

– När du inte är på FS Data, vad pysslar du med då?
Då umgås jag med vänner och min flickvän. Läser böcker inom områden som jag finner intressanta, (psykologi, ledarskap och teknik), eller bara ta det lugnt och titta på en film eller serie.

– Hur tror du att framtiden kommer att se ut när det gäller till molnlösningar?
Detta är ett svårt område att svara på, allt eftersom nya tekniker anländer så skapar det också nya möjligheter av utveckling för molnlösningar.
Jag bedömer att vi kommer se större inflytande av kopplingar med andra leverantörer då våra kunder kommer vilja ha alternativ för sina applikationer, främst ifrån Azure och AWS.
Intressant är t.ex. Docker och kubernetes, hur kommer dessa påverka framtiden. Är det en fluga eller kommer det leda till något stort för hosting marknaden.

– Det hörs på din dialekt att du inte är från Skåne. Hur hamnade du i Helsingborg och hos oss?
Nej, det är sant. Jag kommer ursprungligen från Stockholm, där jag är född och uppvuxen. Jag ”mellanlandade” även i värmland och bodde där i över 20 år.
Jag flyttade för att jag kände att det var dags för en förändring och vilken annan stad i Sverige kändes då inte bäst m inte sundets pärla, Helsingborg.

– Till sist då, vem ska vi prata med nästa gång och vad ska vi fråga denna person?
Varför inte en person från vår tekniktunga avdelning, Core. Jag föreslår att ni känner Hassan Elachkar på pulsen. Hassan kan förklara utmaningarna med hastigheten som tekniken utvecklas i.

You Might Also Like