Ny rutin för bekräftelse av generiska domännamn

Med start denna månad gäller en ny rutin för bekräftelse av nyligen registrerade generiska domännamn. Alla som registrerar en .com, .net, .org, .biz, .info eller .name domän hos oss får nu ett e-postmeddelande, från vår domänleverantör Nordreg, med en länk som man måste klicka på för att bekräfta registreringen.

Om man inte klickar på länken i e-postmeddelandet inom 15 dagar så deaktiveras domännamnet automatiskt. Det går givetvis att återaktivera domännamnet, men det kan uppstå ett onödigt avbrott om man inte är vaksam här.

fsdata_gtld_verifiera_fb

Denna rutin gäller även om man överför (flyttar en domän till oss) eller ändrar kontaktinformation för ett generiskt domännamn. Även här skickas ett e-postmeddelande med en länk ut från vår domänleverantör Nordreg.

Denna rutin gäller sedan tidigare för de nya toppdomänerna (såsom .club, .xyz, .guru m.m.). Rutinen införs efter direktiv från ICANN, den internationella organisation som ansvarar för alla toppdomäner i världen. Notera att denna rutin inte gäller för nationella toppdomäner (såsom .se och .nu).

Om ni har några frågor kring detta, lämna gärna en kommentar här eller kontakta vår kundtjänst.

You Might Also Like