Våra medarbetare: Simon Röstin

Det var ett tag sedan senast, över två år sedan faktiskt, men nu är det dags igen för en ny medarbetarintervju här i vår blogg. Denna gång har vi pratat med Simon Röstin, som är relativt ny hos oss. Simon har titeln ”E-commerce trainee” och hör till oss som arbetar med vår hemsida.

– Hej Simon, kan du berätta vad du gör hos oss?

I dagsläget så ansvarar jag för e-handel, strategi- och vidareutveckling av fsdata.se, men även en del omvärldsanalys. Det har hittills inneburit att kartlägga hur våra nuvarande system är uppbyggda, samt sitta och analysera beteenden på hemsidan. Det kanske låter lite stelt och tråkigt, men jag älskar att grotta ner mig i data så jag har superkul om dagarna! Jag har också en hel del ansvar när vi kör kampanjer, både i utformande av erbjudandet, men också i det grafiska utformandet.

– Du är rätt ung och har nyligen slutat att plugga. Men du har även haft ett eget företag vid sidan om studierna. Vad gjorde du då?

Det stämmer. Jag arbetade ganska brett inom IT-området, men det jag främst jobbade med var IT-support, dels mot privatpersoner men även hos en del företag. Jag konsulterade inom detta område hos två av Sveriges största Apple Premium Resellers, vilket var väldigt roligt. I företaget höll jag också på med en hel del webbutveckling och grafisk produktion.

– Din titel hos oss, ”E-commerce trainee”, lägger stor vikt på e-handel. Vad är dina tankar där?

E-handeln är här för att stanna. Vi ser hur marknaden blir allt mer digitaliserad. Ett intressant exempel är Royal Design, som har fysiska butiker med ett rätt litet eget lager, samt ett gigantiskt externt lager som snabb levererar hem produkter till deras kunder. Jag tror att vi kommer att se hur marknaden mer och mer skiftar åt detta håll, där butikerna kommer bli mer ”showrooms”, och att kunden får produkten hem till sig.

I vår bransch arbetar vi inte med lagervaror, men vår e-handel är lika viktig för det. Mitt ansvar är förbättra vår e-handel. Men samtidigt som vi lär oss så vill vi hjälpa våra kunder att inte gå i samma fällor som vi kanske har gjort tidigare. Mycket av vårt arbete kommer leda till blogginlägg, såsom det om hur man kan öka sin försäljning med A/B-tester.

Simon Röstin på FS Data– Vad gör du annars då, när du inte arbetar hos oss?

Jag umgås mycket med min flickvän, men gör även samma saker privat som jag gör i mitt arbete. Det blir en hel del omvärldsanalyser om allt möjligt. Sedan försöker jag koppla ner med TV-serier och filmer. Jag tycker om att ha mina favoritfilmer i fysisk form och har över 150 st unika titlar på Blu-Ray.

Min flickvän är en hästtjej, så jag har börjat hänga en del i stallet med henne. En hästviskare blir jag nog aldrig, men någon gång ska jag lära mig hur det ser ut när hästen går i lod!

– Vem vill du att vi ska intervjua härnäst och vad ska vi fråga denna person?

Jag tycker att vi ska prata med min närmaste chef Tobias Rangbo och be honom berätta lite mer om vårt sprillans nya webbhotellspaket, FS Platinum.

Med det tackar vi Simon och önskar honom all lycka, både med e-handel och hästviskningar. Härnäst ska vi prata med Tobias. Och den intervjun kan vi utlova inom kortare tid än två år. 😉

You Might Also Like