WooCommerce 2.2 – här är nyheterna!

Världens mest använda e-handelslösning, WooCommerce, har nyligen kommit ut i version 2.2. FS Data står som bekant bakom den svenska översättningen av WooCommerce så vi har givetvis testat den senaste och absolut bästa versionen av WooCommerce väldigt ingående.

WooCommerce är ett tillägg till WordPress. Det förvandlar en vanlig WordPress-sida till en komplett e-handelssida. Om du snabbt och enkelt vill komma igång med e-handel så kan vi varmt rekommendera WooCommerce. Särskilt i kombination med vår enkla och säkra WordPress-installerare! 😉

Vad är då nytt i WooCommerce 2.2?

– Ett fullständigt programmeringsgränssnitt (API)

Den bästa nyheten i WooCommerce 2.2 är osynlig för de flesta. I föregående version av WooCommerce lanserades ett API med stöd för att hämta data och med 2.2 är API:et nu fullständigt. Förutom GET så erbjuds nu även stöd för PUT, POST och DELETE i API:et.

Det här innebär att det nu är möjligt att integrera externa lösningar med WooCommerce. Rent konkret så kommer man snart att kunna hämta, skapa och uppdatera t ex produkter, beställningar och kunder i WooCommerce via system såsom Fortnox, Visma och e-conomic (exempel på system).

Ett (svenskt) företag som redan har börjat integrera WooCommerce med olika affärssystem är Sharespine.

Det här är ett stort steg framåt för WooCommerce och något som visar att de är redo att utmana de stora kommersiella e-handelssystemen på marknaden. Riktigt roligt att se det!

– Möjlighet till (enkla) återbetalningar

WooCommerce 2.2 introducerar även möjlighet till både fullständiga och delvisa återbetalningar. Återbetalningarna hanteras enkelt via WooCommerce gränssnitt och beroende på hur betalningen har skett så kan återbetalningen även hanteras automatiskt (av betalningsleverantören).

Återbetalning i WooCommerce

Återbetalningar redovisas även ordentligt i WooCommerce. För att få till detta har hanteringen av beställningar och lagersaldo även omarbetats och förbättrats (snabbats upp) rejält.

– Standardiserad språkhantering

Med WordPress 4.0, som lanserades härom veckan, introducerades ett nytt sätt att hantera olika språk och WooCommerce 2.2 har redan fått stöd för detta. Om du använder WordPress med ett annat språk än engelska, t ex svenska, så upptäcker WooCommerce det och föreslår en översättning till ditt språk.

WooCommerce 2.2 är redan översatt till svenska av WordPress- och WooCommerce-konsulten Björn Sennbrink och översättningen kan även laddas ned här: Svensk översättning av WooCommerce

– Övrigt

Över 270 personer har bidragit till att göra 2.2 till den bästa versionen av WooCommerce hittills. I våra ögon har de lyckats. Nu ser vi med stort intresse fram emot framtiden för WooCommerce och kommande integrationer med andra system. Om WooCommerce gör samma resa som WordPress, vilket är troligt, så är detta bara början.

Nuvarande marknadsandelar för e-handelslösningar, globalt sett:

Användning WooCommerce 2.2
Källa: BuiltWith.com > Global eCommerce Technology Distribution

Har du testat WooCommerce 2.2? Har du några synpunkter om nya WooCommerce? Lämna gärna en kommentar!

You Might Also Like