Nytt system & priser för .nu domäner

Logotyp för .nuOm ganska så exakt en vecka, fredag 30/8 kl. 20:00, så kommer WorldNames Inc., det företag som ansvarar för toppdomänen .nu, att stänga ner sitt nuvarande tekniska system inför ett byte till ett nytt tekniskt system.

Det nya systemet för .nu domäner öppnar måndag 2/9 kl. 10:00.

Bytet av system kommer inte orsaka några störningar eller avbrott för nuvarande .nu domäner. Det innebär dock att vi inte har möjlighet att registrera eller hantera några .nu domäner förrän det nya systemet är uppe. Man kommer med andra ord inte kunna byta namnservrar, domänleverantör eller domänägare under detta avbrott.

Vad innebär det nya systemet för .nu domänerna?

Stiftelsen för Internetinfrastruktur (IIS)
, som sedan tidigare hanterar .se domänerna, har fått det tekniska ansvaret för .nu. Det innebär att .nu får samma tekniska system som .se, med dess respektive för- och nackdelar.

FS Data är sedan tidigare, som ett av de första företagen någonsin, en återförsäljare/registrar till .se och vi hanterar givetvis det nya systemet för .nu utan några som helst problem. Tekniskt sett så kommer främst hanteringen av överföringar och ägarbyten att förbättras/förenklas med det nya systemet.

Vad kommer .nu domänerna att kosta med det nya systemet?

Vi kommer att behålla vårt låga pris för registreringar och förnyelser av .nu domäner. Det innebär att dessa fortsätter att kosta enbart 90 kr + moms. Detta gäller även .nu domäner med färre antal tecken (.nu domäner med 2-3 tecken har tidigare kostat 1 400 – 2 900 kr + moms).

För ägarbyte av .nu domäner tar vi helt bort avgiften (tidigare 1 500 kr + moms) med det nya systemet. Det gäller även överföringar (byte av domänleverantör), som likaså blir kostnadsfria. Så ägarbyten och överföringar = 0 kr.

De nya priserna gäller för alla .nu domäner (som vi hanterar) fr o m 2/9.

Något mer att tänka på med det nya systemet för .nu domäner?

Det nya systemet medför även nya avtalsvillkor för .nu. Dessa kommer att introduceras den 2/9 likaså och så snart de är tillgängliga på nätet så kommer vi att länka upp dem under vår sida med villkor för olika toppdomäner.

De nya avtalsvillkoren gäller för alla .nu domäner fr o m 2/9.

Om ni har ytterligare frågor, som inte besvaras här ovan, lämna då gärna en kommentar här nedan!

You Might Also Like